Romhány község honlapja

ÉMOP HONLAP

A fejlesztéssel érintett 16 út a község Önkormányzati tulajdonában lévő, belterületi utjai. Burkolatuk aszfaltmakadám, aszfaltitatás, melyek jelentősen meg vannak kopva, helyenként kiverődve, a burkolatok meg vannak süllyedve.

Némely szakaszon olyan mértékű az elhasználódás, hogy az úton való haladó járművek kerekei alól a lakó házakig pattannak a burkolat kiékeletlen kövei. Az Önkormányzat a felújításhoz a pályázati dokumentációban előírt tartalommal, felújítási tervet készítetett. A műszaki dokumentáció a felújításhoz szükséges technológiát tartalmazza, a legcélszerűbb megoldásokkal. A projekt közvetlen eredményeként az új kopóréteg terítésével a burkolat felszíne egyenletessé válik. A fejlesztés hatásaként a nevezett utcákban az ingatlanok megközelíthetősége javul, a biztonságos közlekedés feltételei szintén jobbá válnak, javul a települési életminőség. Mindehhez hozzájárul a település népességmegtartásához és egyes vállalkozások számára is vonzóbb települési környezet kialakításához.

2014. november 12. napján a közbeszerzési eljárás eredményeként aláírásra került a Vállalkozási szerződés út felújítás tárgyában. Kivitelező a TriGon Invest Építőipari Kft lett. A projekt keretében 16 önkormányzati tulajdonban lévő belterületi út felújítására kerül sor: Ady Endre út, Arany János utca, Árpád utca, Bercsényi Miklós utca, Bereczki Máté utca, Bezerédi Imre utca, József Attila utca, Kurucok útja, Kölcsey Ferenc utca, Május 1. lakótelep, Mező Imre lakótelep, Rákóczi Ferenc köz, Rákóczi Ferenc utca, Szabadság tér, Széchenyi Ferenc utca, Wesselényi Miklós utca.

Az érintett utak burkolta, az aszfaltmakadám jelentősen megkoptak, megsüllyedtek az elmúlt évek során. A lakosság az utak rendkívül rossz állapota miatt évek óta várta a beruházás megvalósulását. A felújításra egyéb Önkormányzati fejlesztések miatt ebben az évben kerül sor.